Termeni si conditii

Acest site este intretinut si administrat de SC TARGUL CARTII SRL.

 

Contact:

SC TARGUL CARTII SRL
Str. Daniel Constantin, nr. 7, parter, camera 2, ap. 1, Sector 1, Bucuresti
Telefon: 021 308 1777
E-mail: contact@booketlist.ro
Cod Unic de Inregistrare: RO34029400
Nr. de ordine in Registrul Comertului: J40/905/2015

 

Adresa de e-mail pentru raportarea incalcarii dreptului de autor sesizata pe site: dpi@booketlist.ro

In situatia in care o problema vizand o comanda efectuata pe site-ul www.booketlist.ro nu a primit o solutie satisfacatoare din partea departamentului Servicii clienti, cumparatorul se poate adresa echipei manageriale a Targul Cartii SRL prin intermediul adresei de email conciliere@booketlist.ro. Raspunsul la aceste solicitari va fi asigurat intr-un termen cuprins intre 24 si 48 de ore.

 

Copyright:

Intregul continut al site-ului (texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi etc.) - www.booketlist.ro - este integral proprietatea SC TARGUL CARTII SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SC TARGUL CARTII SRL a oricaror elemente enumerate se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Va rugam sa parcurgeti Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care este parte integranta a prezentului Document.

 

Datele personale ale clientilor:

Ne rezervam dreptul sa stocam informatiile clientilor: nume, prenume, adresa, email, telefon, numar de carti comandate si titluri, pe durata necesara indeplinirii comenzilor si in vederea realizarii de statistici.

Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promotii, newslettere si recomandari personalizate pe zona de interes.

Prezenta politica de prelucrare a datelor cu caracter personal se afla sub incidenta Regulamentului (UE) nr. 679/2016, al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene, privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), a Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, precum si a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. Conform acestora, S.C. TARGUL CARTII S.R.L. are obligatia si isi asuma sarcina de a prelucra datele cu caracter personal colectate in scopuri determinate, explicite, legitime si intr-un mod legal, echitabil si transparent fata de persoanele pe care acestea le vizeaza. Scopul colectarii datelor este: emiterea facturii, curierat, plati cu cardul, reclama, marketing si publicitate, creare cont de utilizator pe platforma www.booketlist.ro, comert online si newsletter in cazul in care v-ati abonat la acesta, caz in care adresele de e-mail devin active si vor fi utilizate in acest scop, pana cand va manifestati optiunea de a va dezabona prin trimiterea unui email la adresa indicata pe site sau in continutul newsletterului. In cazul in care optati pentru plata online cu cardul, la datele dumneavoastra cu caracter personal va avea acces procesatorul de plati mobilpay.ro (NETOPIA S.R.L.), iar cazul in care optati pentru livrare prin curier, va avea acces curierul Sameday (S.C. DELIVERY SOLUTIONS S.A.)

Nu sunteti obligat sa furnizati aceste date insa refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea efectuarii comenzii.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si nu sunt comunicate nici unui alt destinatar.

Conform Regulamentului (UE) nr. 679/2016, beneficiati de dreptul de acces, dreptul de opozitie, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei.

Daca unele dintre datele despre dumneavoastra sunt incorecte sau incomplete, avem rugamintea sa ne informati cu privire la modificarile ce trebuie facute. Mai mult, daca doriti stergerea datelor dumneavoastra din baza noastra de date, va rugam sa solicitati expres pe una din referintele corespunzatoare: e-mail, telefon, formularul de Solicitare legata de prelucrarea datelor cu caracter personal [.doc] sau adresa Str. Daniel Constantin, nr. 7, parter, camera 2, ap. 1, Sector 1, Bucuresti.

SC TARGUL CARTII SRL garanteaza confidentialitatea datelor: nu vom furniza nicio informatie (nume, adrese, comenzi etc.) unor terte parti, cu exceptia curierului sau a postei. Nu facem publice si nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor nostri.

Datele personale ale clientilor vor putea fi transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Furnizarea de date false sau incomplete este interzisa atunci cand se completeaza o comanda, caz in care ne rezervam dreptul de a intreprinde masuri legale impotriva persoanelor in cauza.

 

Limitele accesului la site

Garantam utilizatorului accesul, in interes personal, pe acest site. Nici utilizatorii inregistrati si nici alte persoane, nu au dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a-l reproduce partial sau integral, de a-l copia sau de a-l exploata in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor SC TARGUL CARTII SRL.

Vizitatorii pot accesa site-ul fara a-si introduce datele personale.

Pentru crearea unui cont nou pe site-ul www.booketlist.ro, clientul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida, proprietarul putand refuza cererea de inregistrare in situatiile in care se constata ca a furnizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale. Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Ne rezervam dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs.

 

Despre comenzi:

Atunci cand efectuati o comanda, daca ulterior introducerii datelor de contact apasati butonul "Confirma comanda" inseamna ca ati fost de acord cu termenii specifici enuntati in pagina de comanda si cu pretul produselor si al transportului afisate in cosul de cumparaturi. Ulterior acestui pas veti primi un email in care vi se va confirma faptul ca ati plasat cu succes comanda si vi se vor comunica informatii privind statusul acesteia, posibilitatile de anulare sau modificare si modalitatea de a intra in posesia produselor. Ulterior intrarii dumneavoastra in posesia produselor, contractul de vanzare va fi stocat in baza noastre de date si veti putea avea acces la acesta prin intermediul unei solicitari adresate societatii prin email, telefon, sau la adresa Str. Daniel Constantin, nr. 7, parter, camera 2, ap. 1, Sector 1, Bucuresti. Privind datele personale furnizate in cadrul contractului, va rugam sa consultati Politica noastra de confidentialitate.

Produsele achizitionate prin intermediul comenzilor online beneficiaza de politica de returnare reglementata de O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii. Astfel,  consumatorul are dreptul de a notifica societatea in privinta exercitarii dreptului de retragere, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la momentul intrarii in posesia fizica a produselor, sau a ultimului produs, in cazul in care comanda a fost livrata in transe. Consumatorul este obligat sa returneze sau sa inmaneze unei persoane autorizate de societate produsele, fara intarziere nejustificata, in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat decizia sa de retragere din contract, cu suportarea eventualelor costuri aferente. Societatea va asigura rambursarea sumelor achitate de catre consumator cu titlul de pret in termen de 14 zile de la data la care este informata de decizia de retragere din contract a acestuia.

Este necesar ca produsele returnate sa fie in aceeasi conditie cu cea existenta la data receptionarii.

Comanda minima pentru livrare prin curier rapid este de 10 Lei , iar pentru livrarea gratuita prin curier este comanda minima este de 299.99 lei!

 

Politica de anulare a comenzii

  • Cumparatorul anunta anularea comenzii telefonic sau prin e-mail la datele afisate pe site, inainte ca produsul/produsele sa fie livrate (moment comunicat de catre comerciant prin e-mail/sms) si primeste confirmarea de anulare din partea firmei;
  • Daca produsul/produsele au fost livrate, nu se mai poate anula comanda decat daca se respecta politica de returnare;
  • Odata depasite etapele de mai sus, comanda nu mai poate fi anulata.

TARGUL CARTII SRL isi rezerva dreptul de a anula o comanda si de a-si alege clientii, cu respectarea legislatiei in vigoare.

Astfel, societatea isi rezerva dreptul de a anula o comanda in situatia in care produsul nu mai este in stoc sau pentru orice alt motiv obiectiv, cu sarcina de a anunta clientul privind anularea comenzii. In acest caz, clientul are posibilitatea de a se adresa societatii TARGUL CARTII SRL la datele indicate in sectiunea "Contact" sau "Servicii clienti", in legatura cu orice solicitari legate de anulare.

 

Politica de garantie

In conditiile in care cartile expediate prezinta defecte majore precum lipsa paginilor, pagini legate invers, pagini albe, CD defect sau alte asemenea elemente de neconformitate, iar defectul a fost constatat de catre client intr-un termen de 30 de zile de la intrarea in posesia bunurilor, acesta are dreptul, separat de dreptul de retragere mentionat in sectiunea "Despre comenzi", de a solicita inlocuirea acestora cu alte produse conforme. In cazul in care produsul incorpora un CD, iar acesta s-a dovedit a fi defect sau nefunctional, inlocuirea acestuia se va realiza numai impreuna cu produsul din care face parte, aflat in aceeasi stare cu cea existenta la momentul intrarii in posesia clientului. In cazul in care inlocuirea nu este posibila sau societatea nu da curs cererii de inlocuire, clientul poate opta pentru restituirea produsului in schimbul returnarii sumei achitate cu titlul de pret.

Solicitarea clientului privind remediile de mai sus se va solutiona de catre comerciant in maxim 15 zile calendaristice de la data notificarii.

Costul transportului in vederea respectarii politicii de garantie va fi suportat de catre societate.

Bookoteca.ro respecta garantia legala de conformitate, prevazuta de OUG 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri.

 

Returnarea produselor

Clientul are dreptul de a returna produsul/produsele comandate in termen de 14 zile calendaristice de la momentul intrarii in posesia fizica a produselor, sau a ultimului produs, in cazul in care comanda a fost livrata in transe, in conformitate cu prevederile OUG nr. 34/2014 privind dreptul consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta. Data receptionarii produselor este reprezentata de data preluarii acestora de la reprezentantul firmei de curierat, care poate fi verificata si demonstrata prin documentele de livrare inmanate de curier. In termenul precizat mai sus, Cumparatorul poate denunta unilateral contractul fara a invoca un motiv, cu conditia ca produsul sa se afle in aceeasi stare cu cea existenta la momentul intrarii in posesia clientului. Cumparatorul trebuie sa informeze in scris departamentul de Servicii Clienti in legatura cu intentia de a inapoia produsul si sa returneze produsul, in termen de 14 zile de la data transmiterii solicitarii de retur, la adresa mentionata in e-mailul primit ca raspuns la aceasta solicitare, impreuna cu formularul de mai jos. TARGUL CARTII SRL va restitui contravaloarea produsului/produselor returnate in contul indicat de client, intr-un termen maxim de 14 zile lucratoare de la receptionarea acestora. Costurile de transport pentru returul produsului/produselor vor fi suportate de catre client.

Cartile comandate in cadrul campaniei 2+1 nu pot fi returnate individual. Returul va fi acceptat doar sub forma intregului pachet 2+1.

Model de formular de retragere [.doc] [.pdf]

 

Atentie!

Comenzile sunt rezervate timp de 7 zile lucratoare de la data lansarii.

In cazul in care societatea nu poate executa un contract ca urmare a faptului ca produsul sau serviciul nu este disponibil, aceasta isi asuma obligatia de a informa consumatorul in acest sens, urmand ca sumele achitate de catre acesta din urma sa fie restituite de catre comerciant in termen de maximum 14 de zile calendaristice de la data informarii.

Imaginile prezentate pe site au titlu exemplificativ si pot fi diferi fata de produsele fizice in privinta unor elemente precum culoarea, aspectul, etc. Societatea nu garanteaza indeplinirea comenzilor sau timpul de livrare al acestora, indiferent de conditiile de specificate pentru un anumit titlu. In situatii exceptionale, exista posibilitatea ca anumite titluri sa nu se afle pe stoc sau ca timpul de livrare sa depaseasca estimarea oferita pe site din cauze aflate in afara controlului societatii.

De asemenea, SC TARGUL CARTII SRL nu isi asuma raspunderea privind livrarile in stare deteriorata a coletelor, cauzate de manipulari defectuoase din partea firmelor curierat.

 

Dispozitii finale:

Apasarea butonului "Confirma comanda" constituie acceptarea neconditionata de catre client a Termenilor si conditiilor specificate mai sus si are valoarea juridica a unui contract valabil incheiat.